De mysterieuze zoektocht naar gelukkig zijn.


Youtubeversie van de tekst hieronder.

Gelukkig zijn is misschien wel de meest besproken en 1 van de meest mysterieuze zoektochten van de wereld.
Het grootste probleem is dat mensen het idee hebben dat er een specifiek stukje informatie is die speciaal voor hem of haar gaat zorgen dat je weet hoe je gelukkig moet zijn.

De meeste mensen zoeken deze informatie in spiritualiteit of geloof.
Het Zen geloof bevat een bibliotheek aan kleine verhalen welke speciaal ontwikkeld zijn voor de complexiteit aan kleine verschillen tussen elk mens, het fenomeen elk mens is uniek. En deze verhalen hebben als doel het brengen van verlichting. Zo kan iemand 99 verhalen horen en denken, leuk bedacht maar dit is niet voor mij, en bij het 100ste verhaal ineens een ingeving van verlichting krijgen. Helaas is er ook een gezegde "voor verlichting, hout hakken water dragen. Na verlichting, hout hakken water dragen." verlichting is een kijk op het universum en niet een gevoel dat je gelukkig bent.

Gelukkig is er een toegankelijke manier van gelukkig zijn. Zoals het eigenlijk al staat geschreven is dit niet een vorm van wijsheid of informatie, maar meer een werkwoord, een bezigheid.
Gelukkig zijn is iets wat je kan leren door te oefenen.
Misschien denkt een deel van jou wel dat oefenen niet nodig zou moeten zijn en dat het zo lekker makkelijk is om tijdelijk geluk te verzamelen met lekker eten of spullen kopen, maar een ander deel van jou weet dat je ooit niet eens kon spreken, en dat leren en oefenen voor jou ZO natuurlijk komt dat je nu vlekkeloos kan communiceren met bijna iedereen om je heen.
Het voordeel van het leren gelukkig zijn is dat mensen gewoontedieren zijn, en hoe meer we iets in ons systeem hebben hoe meer we ermee bezig zijn, wat betekent dat hoe meer je bezig bent met gelukkig zijn, hoe meer je gelukkig bent zonder erover na te denken, het duikt gewoon op zoals het antwoord op de vraag “hoeveel is 5x5” opduikt als magie.
Het oefenen van gelukkig zijn heeft voor een deel te maken met hoe je taal gebruikt omdat je de taal die je spreekt ook tegen jezelf spreekt, terwijl een ander deel van gelukkig voelen doe je door vloeiend in een vast ritme te ademen, bijvoorbeeld 4 seconden in en 6 seconden uit, terwijl je je intentie focust op de gedachten dat je adem haalt door je hart. Terwijl je hiermee bezig bent kan je binnen een paar minuten langzaam beginnen te beseffen dat je meer rust en ontspanning ervaart. Deze ontspanning van je brein is een perfecte basis voor enkele simpele technieken die de energie van gelukkig zijn door je lichaam laten stromen.
Deze technieken, die niet moeilijk zijn, leer ik je binnenkort in een workshop, of als je hier niet op wil wachten, 1 op 1 tijdens een privé sessie in mijn praktijk, Omdat wie oefent met de toewijding van een topsporter kan verspringen, en hoe makkelijker je verspringt van hoe je nu voelt in geluk, hoe meer je zult merken dat je hart lacht.

En bedenk je goed,een toekomst waarin je niet gelukkiger, en meer ontspannen wordt, dan je nu voor de laatste tijd was, daar moet je van afzien.


Wil jij binnenkort ook gelukkig zijn zonder rede? Wil jij ook een basis die je makkelijk terug haalt uit de dipjes die je kan ervaren als mens? Wil jij dat de mensen die je lief hebt je zien als iemand die oprecht positief is? Dan zie ik je snel!

 

 

© Healthlogics. All Rights Reserved.
Adres: Ferdinand Bolstraat 2, 5753 BL Deurne
Provincie: Noord-Brabant
Telefoon: 06 24925740