infrarood en uvb lichttherapie deurne
Uitproberen lichttherapie + sauna € 19,50  Meer prijzen : Hier

Index

Vitamine D
Deze lichttherapie werkt ook goed bij
Rood en Infrarood
Verschil tussen Rood en Infrarood
Infrarood en UV-B
Rood licht therapie werkt ook goed bij
Contra indicatie
Technische data


Kun je je inbeelden dat wij als mens uit de natuur komen? De natuur waarin we leven zoals veel andere dieren met het ritme van de zon. Waarin we wakker werden met zonsopkomst en zo een groot deel van de dag in het natuurlijke licht van de zon leefden. 
De meeste mensen spenderen nu een gemiddelde van 93% van de dag binnen, zonder natuurlijk zonlicht, maar in fel blauw kunstlicht. 

Over de nadelen van dit kunstlicht hieronder meer, maar nu eerst de uitleg waarom zonlicht belangrijk is voor ons als mens en hoe lichttherapie hier oplossingen in kan bieden.

Het licht wat we gebruiken om te zien is niet het licht wat we nodig hebben om te leven. Zo zie je vaak ook dat de planten die buiten perfect leven, binnen in ons kunstlicht veel sneller sterven. De meeste mensen hebben helaas geen tijd om uren en uren buiten te zijn om het nodige zonlicht te vangen. Daar kan lichttherapie een uitkomst brengen.

De lampen die hier gebruikt worden geven licht in de belangrijke frequenties die ons lichaam kan gebruiken voor de aanmaak van onder anderen vitamine D (uvb), meer collageen en het verhogen van mitochondriën energie.

Vitamine D

Vitamine D is belangrijk voor ons lichaam. Ondank we het een vitamine noemen is het eigenlijk een hormoon. Een hormoon die meehelpt aan het reguleren van je zenuwfunctie, aanmaak van melatonine en hoe gelukkig jij je kan voelen. Zo wordt uvb al jaren gebruikt tegen depressies. Het is je misschien al eens opgevallen hoeveel vitamine D er nu gegeven wordt op doktersadvies, eigenlijk voor van allerhande kwaaltjes. Helaas werkt deze vorm van vitamine D amper of niet. Deze vitamine D vorm wordt voornamelijk ook met uvb licht gemaakt op het vet uit schapenwol. De vitamine D gemaakt in je eigen huid door uvb werkt beter en langer en is stabieler. En gezien de lampen voor vitamine D die wij gebruiken alleen uv-b afgeven kun je in korte tijd veel van de benodigde hoeveelheid binnen krijgen. En gezien we tegelijkertijd het lichaam stimuleren met rood en infrarood licht wordt de opnamecapaciteit van het lichaam ook hoger wat betekent nog meer effect in een korte tijd.

Deze lichttherapie werkt ook goed bij:


Vitamine D aanmaak
Depressie
Eczeem
Atopisch eczeem / constitutioneel eczeem
Geelzucht
Vitiligo / leukoderma / pigmentafwijking
Morfea / Gelokaliseerde sclerodermie
Psoriasis
Cheilitis exfoliativa / verdikte droge lippen
Meer...

Rood en Infrarood

Laatste jaren komt er meer en meer wetenschappelijk bewijs van het effect van specifieke frequenties licht. Omdat het doorlezen ervan meestal saai is en altijd Engels zal ik helemaal onderaan dit artikel een paar links plaatsen.

Waarvoor Rood en Infra-Rood?
De lichten die ik gebruik werken wetenschappelijk bewezen goed ter verbetering van onder anderen collageen aanmaak wat de huid verbetert en het stimuleren van de mitochondriën wat de energiebronnen van het lichaam zijn. Het verbetert hiermee de aanmaak van ATP ( adenosinetrifosfaat ) welke bij sporters bekend staat als DE BRANDSTOF van ons lichaam. Zonder ATP zouden wij als mens geen energie hebben. Voor de gezondheid en goed functioneren van ELKE cel in ons lichaam is het dus belangrijk dat de mitochondriën goed werken!

Verschil tussen Rood en Infrarood

Rood en infrarood hebben beide hetzelfde effect op onze cellen. Het grote verschil is dat infrarood veel dieper het lichaam in trekt terwijl rood alleen oppervlakkig werkt. De combinatie zorgt er dus voor dat je lichaam zowel van buiten als van binnen verbetert.

Het verschil wat licht kan maken in 30 dagen.

 

 

Infrarood en UV-B


Infrarood helpt mee aan het ongedaan maken van de schade die UV kan doen. Ondanks de korte licht therapie sessies weinig schade veroorzaken blijft UV en dus ook UVB voor een klein gedeelte schadelijk. De infrarood die u zult ervaren tijdens de sessies beginnen meteen met het herstellen van deze schade.

U heeft allemaal wel eens te lang in de zon gezeten of onder een zonnebank gelegen dus u weet hiermee ook dat het woord schade niet betekent dat er meteen zichtbare problemen ontstaan. Sterker nog, zoals hierboven te lezen zijn de positieve effecten van UVB lichttherapie veel groter.

Dit rood gedeelte van de licht therapie werkt ook goed bij:

Energie tekort
Depressie
Spierenergie en uithoudingsvermogen
Hoge bloeddruk
Artritis
Pijn bestrijding
Huid verjonging / Cel ontwikkeling
Acne en andere huid kwaaltjes
Wondgenezing
Meerdere chronische aandoeningen

 

Contra indicatie

 Medicijngebruik (lees je bijsluiter), fotosensibiliteit. 

Verkoop

Healthlogics verkoopt nu Rood Licht Therapie lampen van het merk NorahLux

 

Technische data:

Database van testen en resultaten:
https://docs.google.com/spreadsheets/d/1ZKl5Me4XwPj4YgJCBes3VSCJjiVO4XI0tIR0rbMBj08/edit#gid=0
Wetenschappelijke publicaties:
https://www.ncbi.nlm.nih.gov/pmc/articles/PMC3926176/
https://iubmb.onlinelibrary.wiley.com/doi/full/10.1002/iub.359
Wikipedia:
https://en.wikipedia.org/wiki/Ultraviolet#Human_health-related_effects
Vitamine D suppletie:
https://www.nowvitamins.nl/nl/blogs/supplementen-nieuws/hoe-wordt-vitamine-d3-gemaakt/

© Healthlogics. All Rights Reserved.
Adres: Ferdinand Bolstraat 2, 5753 BL Deurne
Provincie: Noord-Brabant
Telefoon: 06 24925740