Angststoornis haalt Depressie in als het Nr.1 Mentale Gezondheids Probleem

Angststoornis is de nieuwe depressie, zo blijkt uit onderzoek dat in 2011 al bijna 1,1 miljoen mensen tussen 18 en 65 jaar oud een angststoornis hadden. Deze angststoornissen zijn in de grafiek hieronder opgedeeld tot gegeneraliseerde angststoornis, paniekstoornis, enkelvoudige fobie, sociale fobie, en agorafobie.

 

In Amerikaanse studies blijkt dat meer dan de helft van alle hoge school gangers een van deze angsten ervaart. Een recent onderzoek geeft aan dat angststoornis in de vorm van constante overweldiging, druk maken en algemene angst nu 800 procent meer heerst dan alle vormen van kanker.

Een 2016 onderzoek door het Center for Collegiate Mental Health at Penn State bevestigd de trend, en ondervindt dat angststoornis en depressie de meest voorkomende bezorgdheid is onder hoge school studenten die hulp zoeken.

Ik kan hele pagina’s vol schrijven over de mogelijke oorzaken van angst in het algemeen, en alle andere angststoornissen, maar voor de meeste mensen is de algemene maatschappelijke druk zo hoog dat het overduidelijk is dat dit de onderliggende factor is voor de meeste vormen van angststoornis.

Gelukkig zijn er veel opties voor verbetering om deze problemen te voorkomen, en deze opties zijn ook nog eens veilig en goedkoop en behoeven geen medicatie.

Maak een afspraak om er achter te komen hoe jij met je angststoornis of depressie om kan gaan of hier vanaf kan komen. 

 

Bronnen:
https://www.volksgezondheidenzorg.info/onderwerp/angststoornissen/cijfers-context/huidige-situatie#node-prevalentie-angststoornissen-bevolkingsonderzoek
http://ccmh.psu.edu/publications/

© Healthlogics. All Rights Reserved.
Adres: Ferdinand Bolstraat 2, 5753 BL Deurne
Provincie: Noord-Brabant
Telefoon: 06 24925740